Autovakantie

Als je vakantiebestemming niet al te ver weg is, en je houdt van vrijheid en avontuur, dan is het erg leuk om met de auto te gaan. Een autovakantie heeft een paar grote voordelen in vergelijking met een reis per bus, trein of vliegtuig. Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt en kunt net zo lang of kort over de reis doen als je prettig vindt. Daarnaast kun je helemaal je eigen route uitstippelen zodat je ook van de reis zelf kunt genieten en onderweg plaatsen en bezienswaardigheden aandoen. Bovendien kun je je auto helemaal volproppen met bagage terwijl je met andere manieren van reizen aan een of twee koffers gebonden bent. Met een autovakantie kun je dus alle kanten op!

Aanbod van Auto vakantie’s

Alle reisorganisatie hebben een uitgebreid aanbod aan autovakanties; naar hotels, campings, vakantiehuisjes of resorts in diverse landen in Europa. En ben je eenmaal op plaats van bestemming, dan heb je natuurlijk ook nog de auto tot je beschikking om de omgeving te verkennen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om een vakantie verder weg te boeken met een huurauto, zoals bijvoorbeeld Canada of Noord Amerika. Je kunt ook verschillende vakantiebestemmingen combineren en je kun je autovakantie zo duur of goedkoop maken als jij dat wilt.

Waar moet je op letten

Een belangrijke factor van een autovakantie is dat je zelf moet rijden en zelf verantwoordelijk bent voor je auto. Bij het vliegtuig, bus of trein is dat uiteraard niet het geval; je laat je rijden en als er een defect is, moet het busbedrijf, de spoorwegen of luchtvaartmaatschappij zorgen voor reparatie of vervangend vervoer. Ga je met de auto, dan moet je dus wel het een en ander voorbereiden. Zorg dat je goed verzekerd bent en neem een abonnement voor autoreparatie in het buitenland. Verder moet je ook weten of er andere verkeersregels zijn in de landen waar je door rijdt. Soms heb je bijvoorbeeld een vignet nodig voor de snelweg. Zorg ook dat je auto een grote beurt heeft gehad, zodat je niet voor verassingen komt te staan onderweg. Kortom, allemaal zaken om even goed te regelen voor vertrek.

Terug naar huis

Ook van de terugweg kun je met een autovakantie een feestje maken. Plan je route zo dat je nog wat mooie dingen kunt zien of doen zodat je na thuiskomst met een gevoel van voldoening op je autovakantie terug kunt kijken!