Vliegtickets

Hoewel een combinatie-aanbieding (tickets + accommodatie) vaak erg interessant is, kan het in sommige gevallen handiger of voordeliger zijn om de vliegtickets apart te kopen. Je kunt daarvoor natuurlijk naar een reisbureau stappen, maar je kunt ze ook heel eenvoudig zelf online bestellen!

Voordelige vliegtickets

Ga je online zoeken naar vliegtickets, dan ben je mooi in de gelegenheid om de prijzen te vergelijken. Let alleen wel goed op extra kosten. Soms lijken vliegtickets enorm goedkoop, maar dan komen er nog kosten bij zoals luchthavenbelasting of allerlei toeslagen. Maar als je dat goed in de gaten houdt, kun je de voordeligste tickets eruit pikken! Je kunt ook zien of en hoeveel stoelen er nog beschikbaar zijn voor een bepaalde vlucht en je kunt de prijzen vergelijken voor verschillende perioden. Wat de prijs van een ticket is, kan in de ene periode veel meer zijn dan in de andere. Het kan zelfs per dag verschillen!

Daarnaast kun je ook kiezen om een vlucht te boeken bij een zogenaamde low cost airline zoals Ryan Air, easyJet of Transavia. Vaak betaal je dan alleen voor de zitplaats en krijg je onderweg geen maaltijd en maar weinig service.

Een handige website om vliegtickets te vergelijken is Skyscanner.com

Betalen

Ook betalen is niet moeilijk. Je kunt uiteraard met een creditcard betalen, maar ook via andere methoden zoals paysafe of iDeal. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen krijg je geen papieren ticket meer, maar een e-ticket. Je krijgt dan wel een bevestiging per email, maar hoeft deze niet mee te nemen naar de incheckbalie. Ook als er digitaal wordt ingecheckt hoeft dat niet; je paspoort in het apparaat leggen is dan voldoende. In de computer wordt het paspoortnummer gekoppeld aan het bijbehorende ticket. De koffers wegen e.d. gaat nog wel handmatig door een grondsteward(ess).