Wintersport

Hoewel de winters de laatste jaren in Nederland ook behoorlijk indrukwekkend waren, moet je om te kunnen skiën toch echt naar de bergen. Een tijdje lekker sportief bezig zijn en na afloop genieten van een bruisende après-ski. De witte pistes, het gezellige sfeertje en altijd sneeuw zijn garantie voor een heerlijke wintersport!

In welke landen kun je op wintersport

Als iemand zegt dat hij op wintersport vakantie gaat, denk je meteen aan Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland. Binnen Europa zijn er echter nog veel meer mooie skigebieden, zoals in de Franse of Italiaanse Alpen, de Ardennen in België een ook de onbekendere bestemmingen Slovenië, Bulgarije, Tsjechië, Slowakije en zelfs Spanje en Turkije! Daarnaast kun je het ook altijd nog verder weg zoeken; Canada en Noord Amerika hebben ook een paar prachtige skigebieden!

Soorten wintersport

Wintersport is meer dan alleen skiën. Ook snowboarden, langlaufen, sleeën en sneeuwwandelen behoren tot de mogelijkheden. De routes om te langlaufen, de zogenaamde loipes, zijn vaak prachtige routes waarbij je van de schitterende, bergachtige omgeving kunt genieten. Bij het skiën en snowboarden heb je minder tijd om de omgeving in je op te nemen, maar heb je weer de adrenalinekick die je krijgt van het geconcentreerd afdalen van de piste.

Waar moet je op letten als je een wintersport vakantie boekt?

Elk skigebied heeft zijn eigen karakter. Let bij het uitkiezen van je vakantiebestemming op wat het te bieden heeft en wat jij graag wilt. Ben je een vergevorderde skiër die alleen maar zwarte pistes afdaalt, wil je kunnen snowboarden in een funpark, ga je vooral om mooie tochten te kunnen langlaufen en wil je juist wel of niet een bruisend après-ski scene? Daarnaast is ook de mate van sneeuwgarantie van belang; hooggelegen gebieden hebben eerder kans op sneeuw dan de lager gelegen dorpen. Maar daar staat weer tegenover dat deze vaak beschikken over sneeuwkanonnen. Bepaal voor jezelf wat je eisen zijn en stem daar je wintersport vakantie op af.

Kortom, geniet van de voorpret van het uitzoeken van een perfecte bestemming zodat je straks van een heerlijke wintersport vakantie kunt genieten!