Stedentrip

Failed to connect to MySQL: Connection refused

Stedentrip; even lekker weg!

Een stedentrip naar een interessante stad is een heerlijke manier om een korte vakantie te vieren. Even er helemaal uit? Ga dan een paar daagjes naar Barcelona, Berlijn, Londen, Praag, Parijs, of zelfs New York! Er zijn zoveel steden die de moeite waard zijn om ontdekt te worden en om te genieten van kunst, cultuur, eeuwenoude historie en om je lekker te laten verwennen zowel op culinair gebied als bijvoorbeeld in een spa!

De ideale stedentrip

We hebben hierboven maar een paar voorbeelden genoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. En dat hoeven echt niet altijd hoofdsteden te zijn. Ver weg, dicht bij, groots en modern of juist sfeervol en historisch, het hangt helemaal van jou voorkeur af. En ook natuurlijk van je budget; het spreekt voor zich dat een stedentrip naar New York of Sydney wel een tikkie duurder is dan naar Rome of Brussel.

Het leuke is dat veel steden ook veel variatie te bieden hebben, zo kun je in Londen naar talrijke musea, historische gebouwen bekijken, maar ook meedoen aan een wedstrijdje ‘shop till you drop’. Het hangt er maar net van af wat je interessant vindt en welke stad jou trekt.

Stedentrip Boeken

Het leuke bij stedentrips is dat reisbureaus vaak leuke aanbiedingen hebben. Een all-in reisje hoeft helemaal niet zo duur te zijn en dan heb je de reis er naartoe (hetzij met het vliegtuig, bus of trein), het hotel en vol of half pension. Soms zijn er ook een paar excursies bij inbegrepen. Voordat je een reis boekt is het slim om te bekijken wat de betreffende stad allemaal te bieden heeft en of er geen speciale evenementen aan de gang zijn waardoor er bijvoorbeeld gedeelten van de stad zijn afgesloten. Daarnaast moet je altijd informeren of er een stadscard (Rome-card, London-card etc) is waarmee je korting op of zelfs gratis met het openbaar vervoer kunt reizen of korting krijgt op musea en bezienswaardigheden. Dat zijn de kleine dingetjes die je stedentrip tot een succes maken!

Stedentrip top 5 bestemmingen

  1. Wenen
  2. Budapest
  3. Maastricht
  4. Londen
  5. Barcelona

Populaire stedentrips